„Garden Gourmet“ faršo kebabai ant iešmelio su bolivinės balandos salotomis
Ingredientai:
2 porcijoms:- „Garden Gourmet“ augalinio faršo (2 pakeliai po 200 g) 400 g
- natūralaus pomidorų padažo ar pastos 2-3 v. š.
- saldžios paprikos maltų prieskonių 1 a. š.
- česnako granulių prieskonių 1 a. š.
- raudonėlio prieskonių 1 a. š.
- malto kumino 0,5 a. š.
- maltų juodųjų pipirų 0,5 a. š.
- žiupsnelis druskos (pagal skonį)
- „Well Done” bolivinės balandos kruopų (nevirtų) 200 g
- smulkiavaisių „Well done” pomidoriukų 200 g
- agurko 150 g
- juodųjų „Well Done“ alyvuogių be kauliukų 150 g
- šviežios mėtos (pasirinktinai)
- kokybiško alyvuogių aliejaus 3 v. š.
- Dijon garstyčių 1 a. š.
- klevų sirupo 1 v. š.
- citrinos sulčių 0,5
- aliejaus (aptepti faršo kebabus) 1-2 v. š.
- nedidelių pitos duonelių 1-2
Augalinės, įprastų gyvūninių produktų alternatyvos puikiai tinka mitybai paįvairinti, kuomet norisi kažko daugiau negu tik daržovės ar kiti, tiesiai iš gamtos atkeliavę produktai. O dar geriau, kai alternatyvūs produktai jėgas sujungia su natūralumu! Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvių lentynose galite rasti tiek augalinių produktų alternatyvų, tiek kokybiškų „Well Done“ prekinio ženklo kruopų bei daržovių – visko, ko reikia šio maistingo patiekalo gamybai.
Patiekalo akcentas – augalinio faršo kebabai ant iešmelio, pagaminti naudojant „Garden Gourmet“ produkciją, patiekiami su bolivinės balandos salotomis.
Eiga:
- Abu pakelius faršo dedame į dubenį ir sumaišome su prieskoniais bei pomidorų padažu.
- Padaliname į keturias lygias dalis ir lipdant ant medinio iešmelio formuojame pailgus kebabus (procesą palengvins lengvas rankų suvilgymas šaltu vandeniu). Suformuotus kebabus aptepame aliejumi.
- Kepame 25-30 minučių 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (su rėžimu „vėjelis viršus-apačia“).
- Kol faršo kebabai kepa pasiruošiame salotas.
- Bolivinės balandos kruopas beriame į sietelį ir perplauname šaltu vandeniu. Suberiame į nedidelį virimui skirtą puodą ir užpilame šaltu vandeniu, santykiu 1:2 (reikalingas vandens kiekis – dukart daugiau nei kruopų svoris, šiuo atveju 400 ml.)
- Verdame apie 15 minučių, jeigu reikia pasūdome.
- Nuplauname ir supjaustome pomidorus ir agurką bei smulkiname mėtos lapelius.
- Sumaišome padažui skirtus ingredientus – alyvuogių aliejų, klevų sirupą, garstyčias bei citrinos sultis.
- Į išvirusias ir kiek atvėsusias bolivinės balandos kruopas dedame pomidorą, agurką, nusausintas alyvuoges ir mėtą. Užpilame padažu ir išmaišome.
- Patiekiame lėkštėje su augalinio faršo kebabais bei pitos duonele.
Receptas buvo sukurtas bendradarbiaujant su „Gyvi Gali“ organizacija.