Kesadilijos
Ingredientai:
- Vidutinio dydžio tortilijos 4 vnt.
- Vištienos krūtinėlė 500 g
- Ypač grynas alyvuogių aliejus 2 v. š.
- Saldžiosios paprikos 2 vnt.
- Svogūnas ½ vnt.
- Avokadas 1 vnt.
- Čederis 200 g
- Parmezanas 200 g
- Aitriųjų paprikų milteliai ½ a. š.
- Kuminas ½ a. š.
- Raudonėliai ½ a. š.
- Druska
- Malti pipirai
- Svogūnų laiškai 1 saujelė
1. Į didelę keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite. Suberkite smulkintą svogūną ir paprikas, pagardinkite druska ir pipirais. Kepinkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Atidėkite į dubenėlį.
2. Į tą pačią keptuvę įpilkite dar šiek tiek alyvuogių aliejaus, pakaitinkite. Supjaustykite vištienos krūtinėlę juostelėmis ir sudėkite į keptuvę. Suberkite prieskonius, šiek tiek druskos ir pipirų ir kepinkite iš visų pusių, kol iškeps ir apskrus. Atidėkite į dubenėlį.
3. Į keptuvę dėkite tortiliją ir ant vienos jos pusės dėkite tarkuotą sūrį, iškeptą mėsą, keptus svogūnus ir papriką, kelias avokado riekutes ir smulkintus svogūnų laiškus. Naudokite po ¼ ingredientų. Uždenkite mišinį kita tortilijos puse ir kepkite. Kai apskrus, apverskite tortiliją ir dar pakepkite apie 3 minutes. Tokiu būdu paruoškite ir likusias kesadilijas.
4. Supjaustykite kesadilijas į mažesnius gabalėlius ir patiekite su grietine.