Mylimiausi avižiniai keksiukai
1 val.
Spausdinti
Ingredientai:
- Avižiniai dribsniai 80 g
- Pienas 230 ml
- Kiaušinis 1 vnt.
- Sviestas 55 g, išlydytas
- Rudasis cukrus 70 g
- Miltai 135 g
- Kepimo milteliai 1 a. š.
- Druska ½ a. š.
- Cinamonas 1 a. š.
- Avietės 120 g
Savo virtuvėje galite jaustis lyg būtumėte profesionalus konditeris, kai reikiami ingredientai už prieinamą kainą yra po ranka. Būkite įkvėpti gaminti ir palepinti savo šeimą skaniais avižiniais keksiukais iš WELL DONE produktų!
Paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
- Sumaišykite avižinius dribsnius su pienu dubenyje ir palikite pamirkti 10 min.
- Tuo tarpu, kitame inde išplakite kiaušinį ir sumaišykite su atvėsintu lydytu sviestu ir cukrumi.
- Atskirai sumaišykite sausus ingredientus — miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.
- Po 10 minučių į avižinius dribsnius su pienu įmaišykite kiaušinių, cukraus ir sviesto plakinį, gerai išmaišykite. Tada sudėkite sausus ingredientus ir vėl gerai išmaišykite.
- Galiausiai į tešlą įverkite avietes. Vietoj jų galima naudoti ir kitas uogas, šokolado gabaliukus ar riešutus.
- Keksiukų formeles pripildykite 3/4 tūrio. Kepkite 20–25 minutes, kol viršus taps rudai auksinis. Prieš patiekdami apibarstykite cukraus pudra ir padabinkite mėtų lapais.