Amerikietiški šonkauliukai su poliarine duonele
50 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- „Biovelos“ lėtai virti XXL šonkauliukai Pakuotė
- „Gardėsio“ poliarinės duonelės STREET FOOD 4 vnt.
- Nedideli raudoni svogūnai 2 vnt.
- Virtos kukurūzų burbuolės arba dėžutė konservuotų saldžiųjų kukurūzų 4 vnt. arba vnt.
- Vyšniniai pomidoriukai 10 vnt.
- Aitriosios paprikos milteliai žiupsnis
- Druska žiupsnis
- Pipirai žiupsnis
- Žaliosios citrinos sultys pusė
- Alyvuogių aliejus šlakelis
- Obuolių actas 6 v. š.
Kaip gaminti:
Prieš kepdami šonkaulius išimkite iš kartoninės ir vakuuminės pakuočių. Kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje apie 25 minutes. Išėmę šonkaulius iš pakuotės ir įdėję į kepimo indą, galite apipilti pakuotėje esančiu skysčiu. Jeigu kepsite kepsninėje ant žarijų, kepkite apie 10 minučių. Baigdami kepti šonkaulius, aptepkite pakuotėje pridėtu BBQ padažu.Supjaustykite mėlynuosius svogūnus griežinėliais ir suberkite į dubenį. Ant viršaus pilkite 6 v. š. obuolių acto ir stiklinę vandens, įberkite žiupsnelį druskos ir pusę a. š. cukraus. Palikite svogūnus pasimarinuoti apie 15-20 min.
Virtas kukurūzų burbuoles apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska, pipirais ir aitriosios paprikos prieskoniais. Burbuoles kepkite keptuvėje arba grilyje apie 5 min., kol kukurūzo kraštai gerai apskrus. Dar karštas burbuoles pagardinkite sviestu bei žaliosios citrinos sultimis.
Kukurūzų burbuoles galite pakeisti konservuotais saldžiaisiais kukurūzais: juos taip pat pakepinkite keptuvėje su sviestu, pagardinkite mėgstamais prieskoniais.
Mėsą patiekite su keptomis kukurūzų burbuolėmis, marinuotais svogūnais ir grilyje paskrudinta „Gardėsio“ poliarine duonele.
