Braškių ir pomidorų gaspačas

2 val. 15 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Braškės 700 g
  • Pomidoras 300 g
  • Agurkas 300 g
  • Aitrioji paprika 1 vnt.
  • Raudonas svogūnas 1 vnt.
  • Česnakas 2 skiltelės
  • Migdolai 1/3 puodelio
  • Alyvuogių aliejus 1/3 puodelio
  • Balzaminis actas 3 v.š.
  • Druska 1/2 a.š.
  • Pipirai 1/2 a.š.
  • Ožkų pieno sūris 1/3

Gaminame:

Nulupkite ir susmulkinkite agurkus ir pomidorus, svogūną ir česnako skilteles. Pusiau perpjaukite aitriąją papriką ir išskobkite sėklytes. Tuomet susmulkinkite. Vaisius, uogas, daržoves ir riešutus suberkite į trintuvą. Trinkite iki vientisos masės. Pagardinkite druska, balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi. Kelioms valandoms įdėkite į šaldytuvą. Patiekite papuošę pipirais ir trupintu ožkų sūriu.
Braškių ir pomidorų gaspačas
Pagalba