Burokėlių ir keptų avinžirnių salotos
Spausdinti
Ingredientai:
- Sauja burokėlių lapų
- Burokėlis 1 vnt.
- Skardinė avinžirnių 1 vnt.
- Ilgavaisis agurkas 1 vnt.
- Avokadas 1/2
- Sauja saulėgrąžų sėklų
- Aliejus kepimui
- Česnakų granulės
- Druska
Kaip gaminti?
Burokėlį supjaustyti gana plonomis riekelėmis, apipilti aliejumi, druska, česnakų granulėmis ir išdėlioti kepimo skardoje. Šiek tiek nusausintus avinžirnius taip pat apšlakstyti aliejumi, pabarstyti druska ir sudėti į kepimo skardą.
Viską kartu kepti apie 15 min. (avinžirnius reikėtų vis pavartyti).
Sausoje keptuvėje paskrudinti saulėgrąžų sėklas, supjaustyti agurką ir avokadą. Sumaišyti padažo ingredientus.
Iškepus avinžirniams ir burokėliams, viską sumaišyti.
