Itališkieji bulvių virtinukai gnocchi
30 val.
Spausdinti
Ingredientai:
- Bulvės 1 kg
- Kiaušinis 1 vnt.
- Miltai 350 g.
- Aliejus 1 v.š.
- Druska pagal skonį
Recepto aprašymas:
Išvirkite bulves su lupena. Bulvėms išvirus, jas nugarinkite, nulupkite ir sugrūskite. Suplakite kiaušinį kartu su aliejumi ir supilkite į bulvių masę. Tuomet po truputį berkite miltus ir minkykite tešlą. Pagaminus tešlą, formuokite plonus ritinėlius ir šakute įrėžkite nedidelius brūkšnelius. Ritinėlius supjaustykite gabalėliais ir išdėliokite ant miltais pabarstyto paviršiaus.Virtinukus dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite kelias minutes, kol iškils į paviršių. Svarbu virtinukus virti mažais kiekiais, kad nesuliptų. Patiekite su grietine ar kitu mėgstamu padažu. Skanaus!
