Itališkieji bulvių virtinukai gnocchi

30 val.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Bulvės 1 kg
  • Kiaušinis 1 vnt.
  • Miltai 350 g.
  • Aliejus 1 v.š.
  • Druska pagal skonį

Recepto aprašymas:

Išvirkite bulves su lupena. Bulvėms išvirus, jas nugarinkite, nulupkite ir sugrūskite. Suplakite kiaušinį kartu su aliejumi ir supilkite į bulvių masę. Tuomet po truputį berkite miltus ir minkykite tešlą.  Pagaminus tešlą, formuokite plonus ritinėlius ir šakute įrėžkite nedidelius brūkšnelius. Ritinėlius supjaustykite gabalėliais ir išdėliokite ant miltais pabarstyto paviršiaus. 

Virtinukus dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite kelias minutes, kol iškils į paviršių. Svarbu virtinukus virti mažais kiekiais, kad nesuliptų. Patiekite su grietine ar kitu mėgstamu padažu. Skanaus!
 
Itališkieji bulvių virtinukai <i>gnocchi</i>
Pagalba