Kastinys su bulvėmis ir šonine

1 val. 20 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Sviestas 4 valgomieji šaukštai
  • Varškė 300 g
  • Grietinė 400 g
  • Rūgpienis (arba pasukos) 200 ml
  • Česnakas 2 skiltelės
  • Druska
  • Kmynai
  • Pipirai
  • Alyvuogių aliejus
  • Šviežios petražolės
  • Džiovintos petražolės
  • Vidutinio dydžio bulvės 8 vnt.
  • Šoninė 200 g

Kaip gaminti:

Bulves nuskuskite ir supjaustykite maždaug 1,5 cm storio riekutėmis, suverkite ant medinio iešmelio, jei neturite – verkite ant metalinio.

Į indelį įpilkite alyvuogių aliejaus, įberkite žiupsnį druskos, maltų pipirų, petražolių. Išmaišykite ir gautu mišiniu apšlakstykite kiekvieną bulvę.

Paruoštas bulves sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40 minučių, tuomet išimkite, bulves aptepkite sviestu ir vėl pašaukite į orkaitę dar 15 min.

Kol bulvės kepa, kambario temperatūros sviestą gerai išsukite, sumaišykite su varške. Maišydami po truputį dėkite grietinės ir pilkite rūgpienio.

Susmulkinkite česnaką ir suberkite į mišinį, įberkite druskos pagal skonį, plikytų kmynų.

Patiekite ant viršaus pabarstę šviežių smulkintų petražolių.

Bulvėms orkaitėje baigiant kepti, įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių pakepinkite šoninę, kol gražiai apskrus.
 
Kastinys su bulvėmis ir šonine
Pagalba