Keksiukai
45 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Miltai 1,5 puodelio
- Cukrus 1,5 a. š.
- Druska 1,5 a. š.
- Kepimo milteliai 1/4 a. š.
- Kiaušiniai 1 vnt. (didelis)
- Pasukos / rūgpienis „Saulės pienas“ 1,5 puodelio
- Sviestas 1,5 v. š. (minkšto)
Dubenėlyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Kitame dubenyje suplakite kiaušinio trynį, pasukas ir minkštą sviestą. Kiaušinio baltymą išplakite iki standžių putų. Miltų mišinį įmaišykite į pasukų mišinį, taip pat atsargiai pridėkite išplaktą baltymą. Viską išmaišykite. Tešlą paskirstykite riebalais suteptoje keksiukų formoje ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15–20 min.
