Kepta dorada su smidrais
Ingredientai:
- Dorados (išvalytos) 2 vnt.
- Smidrai 300 g
- Citrina 1 vnt.
- Česnakų skiltelės 2 vnt.
- Alyvuogių aliejus 1 v. š.
- Petražolės 1 saujelė
- Baltasis vynas 100 ml
- Daržovių sultinys 100 ml
- Druska, pipirai
Nuplaukite doradas šaltu vandeniu, nusausinkite. Vidų įtrinkite druska ir pipirais, citriną supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į žuvies vidų (kelis griežinėlius atidėkite).
Žuvies paviršiuje padarykite po kelias įpjovas, įtrinkite jas smulkintu česnaku.
Į kepimo skardą sudėkite smidrus ir smulkintas petražoles, įdėkite paruoštas doradas, apšlakstykite aliejumi. Įpilkite baltojo vyno ir sultinio, pabarstykite žuvį ir smidrus druska. Ant doradų uždėkite po kelis citrinų griežinėlius.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite apie 25 minutes.
Patiekite su mėgstamu padažu, bulvių koše, ar orkaitėje keptomis bulvių skiltelėmis.
