Kepti įdaryti pomidorai
35 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Pomidorai su šakelėmis 4 vnt.
- Smulkinta mocarela 1 puodelis
- Tarkuotas parmezanas 1/3 puodelio
- Švieži bazilikai 1/4 puodelio
- Duonos trupiniai 1/4 puodelio
- Lydytas sūdytas sviestas 1 valgomasis šaukštas
- Trintas česnakas 1 arbatinis šaukštelis
- Druska
- Pipirai
- Alyvuogių aliejus
Kaip gaminti:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.Kol orkaitė kaista, paruoškite pomidorus. Nupjaukite pomidorų viršų ir išimkite minkštimą, nepažeisdami sienelių. Atskirkite sėklas nuo minkštimo ir minkštimą atidėkite įdarui.
Pomidorus sudėkite į kepimo skardą ir pabarstykite druska bei pipirais.
Į dubenį sudėkite pomidorų minkštimą, mocarelą, parmezaną, bazilikus, duonos trupinius, sviestą, česnaką, įberkite druskos ir pipirų. Šiek tiek parmezano palikite pabarstyti prieš kepant. Viską gerai išmaišykite.
Naudodami du šaukštus, sudėkite įdarą į pomidorus. Apibarstykite pomidorus likusiu parmezanu, uždenkite nupjautomis viršutinėmis dalimis. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
Kepkite 15 minučių.
Išimkite pomidorus į didelę lėkštę, dekoruokite šviežiais bazilikų lapeliais ir patiekite.