MINI picos
30 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Grietinė 250 ml
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Aliejus 3 v.š.
- Miltai 500 g
- Druska 1 a.š.
- Raudona paprika 1 vnt.
- Pomidorų padažas 10 v.š.
- Pievagrybiai 2 saujos
- Alyvuogių aliejus 1 v.š.
- Kumpis 200 g (arba pasirinktos dešros)
- Sūris 100 g (kietojo arba fermentinio)
- Juodieji pipirai
- Bazilikų lapai
- Raudonėlis
Gaminkime įdarą: kumpį arba dešrą, papriką supjaustykite juostelėmis. Pomidorų padažą sumaišykite su alyvuogių aliejumi, įmaišykite į jį prieskonius. Smulkiai sutarkuokite fermentinį arba kietąjį sūrį.
Tešlą padalinkite į 12 dalių ir iškočiokite kiekvieną jų ant miltais pabarstyto pagrindo. Visas dalis ištepkite pomidorų padažu, ant visų padalinkite ingredientus bei pabarstykite sūrio. Iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje kepkite mini picas 10–12 minučių.
