Orkaitėje kepta alpinių šalvių filė
Ingredientai:
- Alpinių šalvių filė, 800 g
- Alyvuogių aliejus, 2 v. š.
- Petražolės, 2 žiupsneliai
- Citrinų sultys, 3 a. š.
- Pipirai, 1 žiupsnelis
- Česnakinė druska, 2 žiupsneliai
- Ryžiai, 100 g
- Maži pomidoriukai, 6 vnt.
- Salotų lapai, 4 vnt.
- Agurkas, 1 vnt.
- Avokadas, 1 vnt.
Nuplaukite alpinių šalvių filė šaltu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Pasiruoškite padažą. Sumaišykite alyvuogių aliejų, majonezą, garstyčias, du arbatinius šaukštelius citrinų sulčių, smulkintas petražoles. Įtrinkite žuvį padažu, česnakine druska bei pipirais.
Paruoštą žuvį dėkite į kepimo skardą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros ir kepkite 20 minučių.
Nuplaukite daržoves. Susmulkinkite pomidorus, avokadą, salotų lapus bei agurką. Viską sumaišykite, įpilkite vieną šaukštelį alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių, įberkite žiupsnelį druskos bei pipirų.
Patiekite su ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.