Rizotas su jūros gėrybėmis
Ingredientai:
- Jūros gėrybių mišinys 1 pakuotė
- Rizoto ryžiai 250 g
- Žuvų arba daržovių sultinys 500 ml
- Alyvuogių aliejus 5 v. š.
- Nesūdytas sviestas 3 v. š.
- Mažas svogūnas 1 vnt.
- Sausas baltas vynas 70 ml
- Vyšniniai pomidorai 4 vnt.
- Šviežios petražolės 1 saujelė
- Česnakai 2 galvutės
- Parmezanas 50 g
- Druska
- Juodieji pipirai
Kaip gaminti:
Nedideliame puode sušildykite sultinį. Didelėje ir gilioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų (apie 3 valgomuosius šaukštus), įdėkite šaukštą sviesto ir smulkintą svogūną, kepinkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Suberkite ryžius ir išmaišykite. Įpilkite vyno ir kepinkite, kol ryžiai jį sugers. Supilkite beveik visą sultinį (turėtų apsemti ryžius) ir užvirinkite. Virinkite rizotą pamaišydami apie 8 minutes, kol beveik visą skystį sugers ryžiai. Sudėkite jūrų gėrybes (jei jos šaldytos – pirmiau atšildykite ar pavirinkite) ir smulkintus pomidorus. Virinkite dar apie 6 minutes, kol išvirs jūrų gėrybės, o ryžiai bus gana minkšti. Jei reikia, įpilkite dar šiek tiek sultinio. Nepamirškite pamaišyti. Nuimkite rizotą nuo ugnies, suberkite smulkintus petražolių lapelius, smulkintą česnaką, įpilkite šaukštą ar du alyvuogių aliejaus, užtarkuokite parmezano ir įdėkite likusį sviestą. Gerai išmaišykite, kol gausis tiršta masė. Pagardinkite druska ir pipirais ir patiekite.
