Rizotas su jūrų gėrybėmis
30 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Ryžiai, 400 g
- Jūrų gėrybių mišinys, 400 g
- Sultinys, 1,25 l
- Baltasis sausas vynas, 1 stiklinė
- Aliejus, 3 v. š.
- Svogūnas, 1 vnt.
- Česnakas, 3 skiltelės
- Petražolės, 1 saujelė
- Druska, pipirai
Užvirkite sultinį, virkite jį visą laiką, kol ruošite rizotą.
Įkaitinkite keptuvę, pilkite aliejų ir berkite smulkiai supjaustytus svogūnus, kuriuos maišydami kepkite kelias minutes. Tada į keptuvę berkite sausus ryžius ir pilkite vyną. Troškinkite nuolat maišydami, po truputį pilkite sultinį, kol ryžiai suminkštės.
Į kitą keptuvę berkite susmulkintus česnakus ir jūrų gėrybes, kepkite 2–3 minutes.
Paruoštas jūrų gėrybes sudėkite į ryžių keptuvę, pagardinkite prieskoniais ir viską gerai išmaišykite.
Papuoškite smulkiais žalumynais.
