Salotos su plėšyta vištiena, avinžirnių traškučiais, feta ir granatų sėklomis

45 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Salotų „Iceberg“ gūžė 1 vnt.
  • Gražgarsčių lapai 1 pakelis
  • Česnakas 2 skiltelės
  • Svogūnas 1 vnt.
  • Fetos sūris pusę pakuotės
  • Viščiukų šlaunelių mėsa 1 pakuotė
  • Citrina 1 vnt.
  • Granatas 1 vnt.
  • Avinžirniai 1 skardinė
  • Pomidorų pasta 1 pakuotė
  • Medus 2 šaukštai
  • Druska
  • Pipirai
  • Alyvuogių aliejus

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinkite iki +180 °C temperatūros.
 
Atidarykite avinžirnių skardinę, nupilkite skystį, avinžirnius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir suberkite į dubenį. Ant avinžirnių užpilkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
 
Avinžirnius tolygiai paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašaukite į orkaitę 25 minutėms. Vidury kepimo avinžirnius pamaišykite.
 
Pagaminkite vištieną:
 
Į puodą storu dugnu įpilkite aliejaus ir gerai įkaitinkite. Pakepinkite smulkintą česnaką ir pjaustytą svogūną, kol daržovės suminkštės.
 
Tada į puodą sudėkite vištieną ir pakepinkite apie 10 minučių. Kai mėsa apkeps, supilkite 1,5 litro virdulyje užvirinto vandens ir įmeskite sultinio kubelį. Viską pavirkite 30 minučių.
Vištieną išimkite iš puodo ir dviem šakutėmis suplėšykite dubenyje. Vandenį, kuriame virė vištiena, perkoškite, sultinį atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą. Kitą dieną iš jo galėsime išsivirti šparaginių pupelių ir salierų sriubos.
 
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną ir pomidorų pastą, viską kepinkite apie 10 minučių - tol, kol gražiai apskrus.
 
Salotų padažą paruoškite dubenėlyje sumaišydami citrinos sultis, porą šaukštų medaus ir porą šaukštų aliejaus. Viską išsukite iki vientisos masės.
 
Į lėkštę priplėšykite salotų lapų, pridėkite gražgarsčių, plėšytos vištienos gabalėlių, avinžirnių traškučių, gliaudytų granatų sėklų ir patrupinkite fetos. Šalia salotų patiekite padažo, kurio pasiruošėte. Salotas pagardinkite druska bei pipirais.
 
Salotos su plėšyta vištiena, avinžirnių traškučiais, feta ir granatų sėklomis
Pagalba