Spagečiai su vištiena ir parmezano padažu
Ingredientai:
- Spagečiai 250 g
- Vištienos krūtinėlė 500 g
- Sviestas (nesūdytas) 2 v. š.
- Druska 1/2 a. š.
- Juodieji pipirai 1/2 a. š.
- Vištienos sultinio milteliai 1/2 a. š.
- Tarkuotas parmezanas 70 g
- Rikota 100 g
- Grietinė 4 v. š.
- Smulkinti petražolių lapeliai 1 v. š.
Kaip gaminti:
Išvirkite spagečius al dente. Nusausinkite ir atidėkite.
Vištienos krūtinėlę padalinkite į lygias juosteles (apie pusantro centimetro storio), įtrinkite druska ir pipirais.
Įkaitinkite keptuvę su sviestu, sudėkite vištienos juosteles ir pakepinkite, kol apskrus (apie 8 minutes). Iškeptą vištieną atidėkite.
Į tą pačią keptuvę sudėkite rikotą, grietinę, 2/3 parmezano ir gerai išmaišykite. Užvirinkite ir leiskite pavirti apie 5 minutes. Nepamirškite pamaišyti. Paragaukite padažą ir, jeigu reikia, pagardinkite druska bei pipirais.
Į padažą sudėkite spagečius ir vištieną. Viską išmaišykite ir kaitinkite, kol makaronai pasidengs padažu.
Užberkite smulkintų petražolių ir patiekite.
Skanaus!
