Tolimųjų rytų įkvėpti lavašai su kiaulienos šašlyku

55 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • „Biovelos“ kiaulienos sprandinės šašlykas su Rokiškio NAMINIU kefyru 700 g
  • „Gardėsio“ lavašai STREET FOOD 2 pakuotės
  • Pupelės pomidorų padaže 330 g
  • Medaus ir garstyčių padažo 100 g
  • Konservuotų avinžirnių 200 g
  • Saldžioji paprika (geltona ir raudona) 2 vnt.
  • Nedidelis baklažanas 1 vnt.
  • Vyšniniai pomidoriukai su šakelėmis
  • Fetos sūris 200 g
  • Humusas 150 g
  • Žalioji citrina 1 vnt.
  • Alyvuogės 1 indelis
  • Nedidelis granatas 1 vnt.
  • Šviežios kalendros sauja
  • Kuminas 1 a. š.
  • Maltos kalendros 1 a. š.
  • Saldžiosios paprikos prieskoniai 1 a. š.
  • Druska
  • Pipirai
  • Alyvuogių aliejus

Kaip gaminti:

„Biovelos“ šašlykus suverkite ant iešmo ir kepkite grilyje apie 15-20 minučių.

Konservuotus avinžirnius nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite saldžiosios paprikos prieskoniais, kalendrų milteliais, kuminu ir druska. Viską išmaišykite ir, tolygiai paskirstę skardoje išklotoje kepimo popieriumi, kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 10-15 minučių.

Baklažaną supjaustykite riekelėmis ir pabarstę druska palaukite apie 10 minučių, kol baklažanai išskirs vandenį, tuomet juos nusausinkite. Riekelėmis supjaustykite paprikas.

Baklažanus ir paprikas apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite grilyje, kol daržovės lengvai apskrus.

Pasiruoškite didelę medinę lentelę ir atskirus indelius pupelėms, fetos sūriui, kepintiems avinžirniams, alyvuogėms, padažui ir humusui sudėti.

Per vidurį lentelės dėkite „Gardėsio“ lavašus, galite juos plėšyti. Ant viršaus – šašlykų mėsą. Šalia dėliokite keptas daržoves, indelius su avinžirniais, alyvuogėmis, padažu, humusu, fetos sūriu ir pupelėmis. Viską papuoškite šviežiais pomidoriukais, kalendų šakelėmis, žaliąja citrina ir granato sėklomis.

Ragaukite ant lavašų dėdami mėsos gabaliukus, norimus pagardus ir daržoves, viską apibarstydami granatų sėklomis ir fetos sūriu.
Tolimųjų rytų įkvėpti lavašai su kiaulienos šašlyku
Pagalba