Tom Yom tailandietiška sriuba
30 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Vištienos sultinys 6 stikl.
- Stambios krevetės 200 g
- Laimo žievelės 1/2 a. š.
- Citrinžolės stiebeliai 2 vnt.
- Čili pipiras 1 vnt.
- Imbieras 1 a. š.
- Česnakas 3-4 skilt.
- Sojų padažas 1 v. š.
- Citrinos sultys 1 vnt.
- Žuvies padažas 2 v. š.
- Shitake grybai sauja
- Kokoso pienas 1 skard.
- Šviežios kalendros 1/3 stikl.
Kaip gaminti:
Dideliame puode užvirinkite vištienos sultinį. Sudėkite maltą citrinžolę, laimo žieveles, česnaką, imbierą, čili pipirą, grybus. Įspauskite žaliosios citrinos sultis, supilkite žuvies ir sojų padažus. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite 3 minutes.Sudėkite krevetes ir pasirinktas daržoves. Troškinkite apie 3 min., kol krevetės suminkštės. Suplikite kokosų pieną. Sriubą patiekite dubenėliuose, pagardinę šviežia kalendra.
