Trinta sriuba su lašiša
1 val.
Spausdinti
Ingredientai:
- Lašišos filė (be odos) 300 g
- Žuvies sultinys 450 ml
- Vanduo 700 ml
- Dideli porai 3 vnt.
- Svogūnas 1 vnt.
- Bulvė 1 vnt.
- Grietinėlė 5 v. š.
- Alyvuogių aliejus 1 v. š.
- Lauro lapas 1 vnt.
- Citrina 1 vnt.
- Petražolės
- Druska pagal skonį
- Pipirai pagal skonį
Kaip gaminti:
Susmulkinkite svogūną ir plonomis skiltelėmis supjaustykite porus. Įkaitinkite puodą su aliejumi ir pakepinkite juos apie 4-5 min. Kol kepinsite svogūnus ir porus - supjaustykite kubeliais bulvę. Po to į puodą įpilkite vandenį, žuvies sultinį, suberkite bulvės kubelius, įmeskite lauro lapą ir pabarstykite druska. Viską virkite ant nedidelės ugnies apie 25 minutes. Išjungus ugnį - išimkite lauro lapą ir palikite truputį atvėsti. Pusę puodo turinio perkelkite į kitą indą, sutrinkite su trintuve ir supilkite atgal į puodą. Lašišą supjaustykite mažais gabalėliais (maždaug 1 cm dydžio), pabarstykite druska, pipirais ir sudėkite į sriubą. Virkite kol žuvies gabaliukai suminkštės (apie 5 min), retkarčiais pamaišykite. Tuomet supilkite grietinėlę, pabarstykite prieskoniais ir patražolėmis bei įspauskite citrinos sulčių.
Skanaus!
