Žaliosios arbatos panna cotta
10 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Pienas „Saulės pienas“ 1 puodelis
- Želatina 1 pak.
- Plakta grietinėlė 2 puodeliai
- Cukrus 1/4 puodelio
- Matcha (japoniškos žaliosios arbatos) milteliai 1 a.š.
- Avietės / kitos mėgstamos uogos 1 puodelis
Kaip gaminti:
Supilkite pieną į keptuvę, įmaišykite želatinos miltelius. Pakaitinkite, kol želatina ištirps (bet neleiskite užvirti). 1 valg. šaukšt. grietinėlės sumaišykite su matcha milteliais, kol išeis pasta. Šią pastą sudėkite į keptuvę, taip pat ir likusią grietinėlę bei cukrų. Kaitinkite ir maišykite, kol masė taps vientisa (apie 5 min.). Neleiskite mišiniui užvirti! Išpilstykite į indelius ir įdėkite į šaldytuvą bent 6 val. Patiekite su uogomis.