Troškinys su tempe
1 val.
Spausdinti
Ingredientai:
(2-3 porcijos patiekalo):- Ekologiška Garden Green tempė 1 pak.
- Sojos padažas 2 v. š.
- Šviežios morkos 300 g
- Bulvės 600 g
- Vidutinio dydžio svogūnai 2 vnt.
- Well Done konservuoti lęšiai 2 skard.
- Česnako skiltelės 3 skiltelės
- Šaltas vanduo 600 ml
- Daržovių sultinys 1 kubelis
- Pomidorų padažas ar pasta 100 ml
- Lauro lapai 2-3 vnt.
- Aliejus 2-3 v. š.
- Malto rozmarino prieskoniai 1 a. š.
- Malto raudonėlio prieskoniai 1 a. š.
- Malto kumino prieskoniai 0,5 a. š.
- Malti juodieji pipirai 0,5 a. š.
- Žiupsnelis druskos pagal skonį
- Augalinis natūralus jogurtas ar augalinė grietinė patiekimui
- Šviežios petražolės ir/ar krapai
Jaukus ir lengvai pagaminamas augalinis troškinys, kuriame susitinka lietuviškoje virtuvėje puikiai pažįstamos šakninės daržovės - bulvės ir morkos, o sotumo suteikia bei patiekalą augaliniais baltymais praturtina lęšiai ir ekologiška tempė. Šio augalinėje virtuvėje dažnai sutinkamo produkto galite įsigyti lietuviškame prekybos tinkle „Maxima” - puikus kokybės ir kainos santykis, o tempė dar ir ekologiška!
Gaminimo eiga:
- Nulupame morkas, bulves ir jas supjaustome. Morkas apie 1 cm storio griežinėliais, bulves nedideliais kubeliais.
- Tempę supjaustome kubeliais (~1,5 x 1,5 cm dydžio).
- Į keptuvę aukštesniais kraštais pilame 2 v. š. aliejaus, jam įkaitus beriame tempės gabaliukus ir pilame sojos padažą. Apkepame 5-7 minutes, kol lengvai apskrunda. Išimame iš keptuvės ir atidedame į šalį..
- Susmulkiname svogūną ir nulupame česnaką.
- Į tą pačią keptuvę pilame likusį aliejų, o jam įkaitus suberiame svogūnus. Pakepame keletą minučių, kol svogūnai šiek tiek suminkštės..
- Sudedame morkas ir pakepame apie 5 minutes.
- Dedame supjaustytas bulves, užpilame vandeniu, beriame sutrupintą daržovių sultinio kubelį ir lauro lapus.
- Verdame apie 20-25 minutes, kol bulvės ir morkos suminkštėja, bet nesutyžta.
- Iš troškinio išimame lauro lapus - jų nebereikės.
- Konservuotus lęšius perplauname sietelyje po šaltu vandeniu ir beriame į troškinį. Sumaišome.
- Dedame anksčiau iškeptą tempę, prieskonius ir pomidorų padažą. Vėl viską sumaišome.
- Leidžiame visiems ingredientams pasitroškinti dar apie 5-10 min.
- Patiekiame su augaliniu jogurtu ar grietine ir šviežiomis žolelėmis.
Receptas buvo sukurtas bendradarbiaujant su „Gyvi Gali“ organizacija.