Keptas ešerys su graikiškomis salotomis

30 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Jūros ešerio filė 300 g
  • Citrina 1 vnt.
  • Vanduo 1 stiklinė
  • Alyvuogių aliejus 5 v. š.
  • Nedidelis svogūnas 1 vnt.
  • Pomidoras 1 vnt.
  • Agurkas 1 vnt.
  • Žalia saldžioji paprika 1/2
  • Rausvasis svogūnas 1 vnt.
  • Feta 50 g
  • Pusė skardinės juodųjų alyvuogių
  • Baltojo vyno actas 1 v. š.
  • Druska, pipirai

Smulkiai supjaustykite svogūną ir griežinėliais suraikykite pusę citrinos.

Apšlakstykite žuvį likusios citrinos sultimis, švelniai įtrinkite druska ir pipirais.

Į kepimo indą įpilkite vandens ir 3 šaukštus aliejaus, sudėkite citrinos griežinėlius suberkite svogūnus ir ant jų paguldykite žuvį.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Kol žuvis kepa, paruoškite salotas: panašaus dydžio kubeliais susmulkinkite pomidorą, agurką, papriką ir fetos sūrį, pusžiedžiais supjaustykite rausvąjį svogūną, apšlakstykite aliejumi, baltojo vyno actu, pagardinkite prieskoniais ir švelniai išmaišykite.

Paruoštą žuvį patiekite ant salotų ir apibarstykite kartu kepusiais svogūnais. 

Skanaus!

eserys_600x1200
Pagalba