Keptos kriaušės su pelėsiniu sūriu ir medumi

20 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Kriaušės 3 vnt.
  • Skystas medus 1 v. š.
  • Minkštas mėlynasis sūris, pvz., gorgoncola 6 v. š.
  • Čiobreliai 4 šakelės
  • Graikiniai riešutai 6 puselės
  • Druska
  • Pipirai

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Kol orkaitė kaista, perpjaukite kriaušes pusiau ir šaukštu pašalinkite sėklas. 

Sudėkite puseles (perpjauta puse į viršų) į kepimo popieriumi padengtą kepimo skardą. Apšlakstykite medumi ir kepkite apie 10 minučių, kol suminkštės kriaušių minkštimas (patikrinkite įsmeigdami šakutę).

Į kriaušių „duobeles” įdėkite po šaukštą mėlynojo sūrio (gorgoncolos), apiberkite smulkintais graikiniais riešutais ir pašlakstykite dar šiek tiek medaus. Galiausiai, pagardinkite žiupsneliu druskos ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Patiekite kriaušes karštas arba atvėsusias, dekoruokite čiobrelių šakelėmis. Jeigu nenorite, kad sūris ištirptų, dėkite jį ant jau atvėsusių kriaušių.

kriauses su suriu_660x660
Pagalba