Kreminė lašiša su salotomis
30 min.
Spausdinti
Ingredientai:
Lašišai- Lašišos filė 400 g
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Sviestas 3 v. š.
- Alyvuogių aliejus 1 v. š.
- Česnakas 4 skiltelės
- Vištienos sultinys 1 puodelis
- Krakmolas 1 a. š.
- Citrinos sultys 3–4 v. š.
- Marinuoti jalapenai 4 v. š.
- Grietinėlė ½ puodelio
- Salotų mišinys
- Vyšniniai pomidoriukai
- Ridikėliai
- Kukurūzai
- Salotos
- Raudonasis svogūnas
- Avokadas
- Alyvuogių aliejus
- Druska ir pipirai
Lengva jaustis profesionaliu šefu net nepaliekant savo virtuvės. Kaip? Savo šeimos patiekalams produktus rinkitės iš plataus WELL DONE asortimento ir gaukite įkvėpimo gardžiam maistui kiekvieną dieną.
Paruošimas:
- Supjaustykite lašišos filė maždaug 4–5 centimetrų gabalėliais, pabarstykite druska ir pipirais abi jų puses.
- Šaukštą sviesto ištirpinkite keptuvėje, įpilkite alyvuogių aliejaus. Kepkite lašišą ant mažos ugnies po 4 minutes ant abiejų pusių, o tada išunkite iš keptuvės.
- Į keptuvę dėkite dar 2 šaukštus sviesto ir leiskite jam ištirpti. Sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką ir kepkite kol bus rudai auksinės spalvos. Tuomet, pilkite vištienos sultinį ir 3–4 šaukštus citrinos sulčių. Kaitinkite kol pradės virti.
- Atskirame dubenyje sumaišykite krakmolą su 2 šaukštais sultinio iš keptuvės. Išmaišykite dubenėlio turinį, o tada jį supilkite į keptuvę. Maišykite, kad padažas pasidarytų kreminis. Leiskite keptuvėje esančiam mišiniui pavirti bent jau 1 minutę, o tada pilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite. Sudėkite smulkiai pjaustytus jalapenus.
- Atskirame dubenyje sumaišykite supjaustytus salotų ingredientus, įpilkite alyvuogių aliejaus ir pagardinkite prieskoniais pagal savo skonį.
- Lašišą patiekite su padažu ir salotomis.