Kreminė lašiša su salotomis

30 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

Lašišai
  • Lašišos filė 400 g
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Sviestas 3 v. š.
  • Alyvuogių aliejus 1 v. š.
  • Česnakas 4 skiltelės
  • Vištienos sultinys 1 puodelis
  • Krakmolas 1 a. š.
  • Citrinos sultys 3–4 v. š.
  • Marinuoti jalapenai 4 v. š.
  • Grietinėlė ½ puodelio
Salotoms
  • Salotų mišinys
  • Vyšniniai pomidoriukai
  • Ridikėliai
  • Kukurūzai
  • Salotos
  • Raudonasis svogūnas
  • Avokadas
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska ir pipirai

Lengva jaustis profesionaliu šefu net nepaliekant savo virtuvės. Kaip? Savo šeimos patiekalams produktus rinkitės iš plataus WELL DONE asortimento ir gaukite įkvėpimo gardžiam maistui kiekvieną dieną.

 

Paruošimas:
 

  1. Supjaustykite lašišos filė maždaug 4–5 centimetrų gabalėliais, pabarstykite druska ir pipirais abi jų puses.
  2. Šaukštą sviesto ištirpinkite keptuvėje, įpilkite alyvuogių aliejaus. Kepkite lašišą ant mažos ugnies po 4 minutes ant abiejų pusių, o tada išunkite iš keptuvės.
  3. Į keptuvę dėkite dar 2 šaukštus sviesto ir leiskite jam ištirpti. Sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką ir kepkite kol bus rudai auksinės spalvos. Tuomet, pilkite vištienos sultinį ir 3–4 šaukštus citrinos sulčių. Kaitinkite kol pradės virti.
  4. Atskirame dubenyje sumaišykite krakmolą su 2 šaukštais sultinio iš keptuvės. Išmaišykite dubenėlio turinį, o tada jį supilkite į keptuvę. Maišykite, kad padažas pasidarytų kreminis. Leiskite keptuvėje esančiam mišiniui pavirti bent jau 1 minutę, o tada pilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite. Sudėkite smulkiai pjaustytus jalapenus.
  5. Atskirame dubenyje sumaišykite supjaustytus salotų ingredientus, įpilkite alyvuogių aliejaus ir pagardinkite prieskoniais pagal savo skonį.
  6. Lašišą patiekite su padažu ir salotomis.
Extra_salmon-image
Pagalba