Lašišos šaltiena
Ingredientai:
- Lašiša 1,8 kg
- Lašišos galva 1 vnt.
- Lašišos uodega 1 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Morkos 2 vnt.
- Citrina 1 vnt.
- Garbanotosios petražolės
- Žuvų prieskoniai 10 g
- Juodieji; baltieji pipirai
- Lauro lapas 1 vnt.
- Druska
1. Išvalytą lašišą supjaustykite; neišmeskite galvos ir uodegos.
2. Visą žuvį, nuskustas morkas ir svogūnus sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu, kad ingredientai būtų visiškai apsemti.
3. Viską virkite apie 25 min.
4. Išimkite žuvį ir gražiai atskirkite nuo kaulų bei odos ir atidėkite į šalį.
5. Odą ir žuvies likučius grąžinkite į puodą, sudėkite pipirus, lauro lapą. Virkite dar apie 40 min.
6. Išvirus šaltienos pagrindui, sultinį gerai nukoškite.
7. Į pasirinktą formą sudėkite žuvį, plonai pjaustytus citrinos griežinėlius, lengvai smulkintas garbanotąsias petražoles ir viską užpilkite skaidriu žuvies sultiniu.
8. Šaltieną padėkite į šaldytuvą ir laukite, kol sustings.
9. Norėdami šaltieną patiekti gražiau, formą įmerkite į karštą vandenį ir atsargiai išverskite į lėkštę.
