Midijos grietinėlės padaže

30 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Midijos 1 kg
  • Sausas baltasis vynas 200 ml
  • Grietinėlė 250 ml
  • Svogūnai 2 vnt.
  • Česnakų skiltelės 3 vnt.
  • Sviestas 50 g
  • Alyvuogių aliejus 1 v. š.
  • Čiobrelio stiebai ir kitos mėgstamos žolelės
  • Šviesi duona

Į įkaitiną puodą įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir ištirpinkite sviestą, tuomet sudėkite smulkintus svogūnus ir kelias minutes pakepinkite. Svogūnui apkepus, dėkite česnaką, čiobrelio stiebus bei kitas žoleles. Maišydami troškinkite dar kelias minutes.

Svarbiausias gaminimo etapas – tinkamas midijų apdorojimas. Po tekančiu vandeniu nuplaukite geldeles ir šepetėliu nuvalykite atplaišas.

Į puodą pilkite baltąjį vyną (palaukite kol nugaruos alkoholis), sudėkite midijas ir, uždengę puodą dangčiu, troškinkite apie 5 minutes. Pagrindinė midijų gaminimo klaida yra jų pervirimas, tuomet jos tampa kietos ir guminės. Patroškinus, išimkite neatsidariusias midijas ir čiobrelių stiebus.

Grietinėlę pilkite į keptuvę ir virkite, kol pradės tirštėti. Sudėkite midijas ir troškinkite dar kelias minutes. Patiekalą pagardinkite šviežiomis žolelėmis. Patiekite su skrudinta duonele.

midijos_660x660
Pagalba