Orkaitėje keptas jūrinis ešerys su daržovėmis
40 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Jūrinis ešerys (vidutinio dydžio) 1 vnt.
- Grietinė 1 v. š.
- Garstyčios 1 v. š.
- Petražolės 1 saujelė
- Citrina 1 vnt.
- Imbieras 1–2 a. š.
- Alyvuogių aliejus 1 v. š.
- Jūros druska, pipirai
Išvalykite ir nuplaukite ešerį šaltu vandeniu, nusausinkite.
Pasiruoškite padažą. Sumaišykite grietinę, garstyčias, kelis arbatinius šaukštelius citrinos sulčių, tarkuotą imbierą ir smulkintas petražoles. Įtrinkite žuvį padažu, druska bei pipirais.
Paruoštą ešerį dėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi, o ant viršaus uždėkite kelis citrinos griežinėlius.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros ir kepkite apie 30 minučių.
Patiekite su šviežiomis daržovėmis.