Pokės dubuo su lašiša
1 val.
Spausdinti
Ingredientai:
- Ryžiai, 150 g
- Šviežia lašiša, 400 g
- Sojų padažas, 4 v. š.
- Skrudintų sezamų aliejus, 1 v. š.
- Ryžių actas, 1 v. š.
- Česnakas, 1 skiltelė
- Imbiero šaknis, 2 cm
- Avokadas, 1 vnt.
- Agurkas, 1 vnt.
- Ridikėliai, 2 vnt.
- Raudonasis kopūstas (smulkintas), 1 stiklinė
- Morka, 1 vnt.
- Pupelės EDAMAME, 1 saujelė
- Sezamų sėklos, 1 žiupsnelis
Sumaišykite sojų padažą, skrudintų sezamų aliejų ir ryžių actą, įtarkuokite česnaką bei imbierą.
Lašišą supjaustykite kubeliais, įdėkite į dubenį ir užpilkite padažu (pusė padažo pasilikite). Uždenkite maistine plėvele ir palikite marinuotis apie 30 minučių.
Išvirkite ryžius. Atidėkite, kad atvėstų.
Supjaustykite daržoves – ridikėlius, morką, agurką ir avokadą.
Pakepinkite pupeles EDAMAME.
Į indą dėkite ryžius ir apipilkite juos likusia padažo dalimi. Ant viršaus dėkite marinuotą lašišą ir daržoves.
Pabarstykite sezamų sėklomis ir patiekite.