Prancūziškas kišas su sūriu ir špinatais
Ingredientai:
- Miltai, 225 g
- Sviestas, 135 g
- Kiaušiniai, 6 vnt.
- Špinatai, 200 g
- Sūris CACICAVALLO SILANO, 130 g
- Grietinėlė, 250 ml
- Druska, 2 žiupsneliai
- Pipirai, 1 žiupsnelis
- Svogūnas, 1 vnt.
- Krapai, 1 žiupsnelis
- Vanduo, 50 ml
Paruoškite tešlą – sumaišykite 125 g sviesto ir miltus. Kai masė taps vientisa, įmaišykite kiaušinių trynius (3 vnt.), įpilkite vandens. Suformavę tešlos masę, apsukite ją maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 20–30 min.
Iškočiokite kelių centimetrų storio tešlos lakštą. Įklokite jį į kepimo formą. Paviršių subadykite šakute ir dėkite į šaldytuvą 10–20 min.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Išėmę tešlą iš šaldytuvo, kepkite ją 10 min.
Kol kepa, paruoškite įdarą. Susmulkinkite svogūną ir pakepinkite jį ant aliejaus bei 10 g sviesto (1 arbatinio šaukštelio). Išplakite kiaušinius (3 vnt.) su grietinėle, špinatais, pipirais, druska ir krapais.
Ant paruoštos tešlos dėkite svogūnus ir sūrį, užpilkite kiaušinių plakinį ir kepkite 30–40 min. 180 °C temperatūroje.