Prancūziškas kišas su sūriu ir špinatais

1 val.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Miltai, 225 g
  • Sviestas, 135 g
  • Kiaušiniai, 6 vnt.
  • Špinatai, 200 g
  • Sūris CACICAVALLO SILANO, 130 g
  • Grietinėlė, 250 ml
  • Druska, 2 žiupsneliai
  • Pipirai, 1 žiupsnelis
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Krapai, 1 žiupsnelis
  • Vanduo, 50 ml

Paruoškite tešlą – sumaišykite 125 g sviesto ir miltus. Kai masė taps vientisa, įmaišykite kiaušinių trynius (3 vnt.), įpilkite vandens. Suformavę tešlos masę, apsukite ją maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 20–30 min.

Iškočiokite kelių centimetrų storio tešlos lakštą. Įklokite jį į kepimo formą. Paviršių subadykite šakute ir dėkite į šaldytuvą 10–20 min.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Išėmę tešlą iš šaldytuvo, kepkite ją 10 min.

Kol kepa, paruoškite įdarą. Susmulkinkite svogūną ir pakepinkite jį ant aliejaus bei 10 g sviesto (1 arbatinio šaukštelio). Išplakite kiaušinius (3 vnt.) su grietinėle, špinatais, pipirais, druska ir krapais.

Ant paruoštos tešlos dėkite svogūnus ir sūrį, užpilkite kiaušinių plakinį ir kepkite 30–40 min. 180 °C temperatūroje.

Prancūziškas kišas su sūriu ir špinatais_660x660
Pagalba