Rizotas su krevetėmis, pievagrybiais ir smidrais

1 val. 30 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

Krevetėms reikės
  • Krevetės 500 g
  • Medus 1 valgomasis šaukštas
  • Dižono garstyčios 2 valgomieji šaukštai
  • Česnakas 4 skiltelės
  • Alyvuogių aliejus 8 valgomieji šaukštai
  • Citrinų sultys 2 valgomieji šaukštai
  • Druska, pipirai
  • Mediniai iešmeliai
Rizotui reikės
  • Pievagrybiai (susmulkinti) 100 g
  • Smidrai 100 g
  • Svogūnas 1/2
  • Česnakas 3 skiltelės (smulkintos)
  • Rizoto ryžiai 350 g
  • Sausas baltasis vynas 70 ml
  • Daržovių sultinys 500 ml
  • Parmezanas 100 g
  • Citrinų sultys ir žievelė 1 vnt.
  • Druska, pipirai
  • Smulkintos petražolės
  • Alyvuogių aliejus

Kaip gaminti:

Į elektrinį trintuvą sudėkite medų, garstyčias, česnakus, įpilkite alyvuogių aliejaus, citrinų sulčių, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Viską sutrinkite iki vientisos masės.

Sudėkite žalias, nuluptas krevetes į didelį dubenį, užpilkite paruoštu marinatu ir įdėkite į šaldytuvą bent valandai.

Pašildykite sultinį ir atidėkite (šiltą).

Įkaitinkite didelį puodą, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus, suberkite smulkintus smidrus ir pievagrybius, ir pakaitinkite ant vidutinės ugnies apie 5–7 minutes, kol lengvai apskrus. Sudėkite į dubenėlį ir atidėkite.

Į tą patį puodą įpilkite dar šaukštą alyvuogių aliejaus ir paskrudinkite smulkintus česnakus bei svogūną apie 2 minutes. Supilkite ryžius ir kaitinkite dar apie 2 minutes nuolat maišydami.

Įpilkite vyno ir kaitinkite, kol vynas visiškai išgaruos.

Pradėkite po truputį pilti sultinį – maždaug po ketvirtį stiklinės. Kaitinkite ryžius ir nuolat maišykite vis įpildami sultinio, kol ryžiai sugers visą turimą sultinį. Tai užtrunka maždaug 20 minučių.

Kai ryžiai sugers visą sultinį, suberkite pievagrybius ir smidrus, tarkuotą sūrį, citrinos žievelę ir šlakelį sulčių, pagardinkite druska ir pipirais. Švelniai išmaišykite. Uždenkite rizotą, kad būtų šiltas.

Suverkite krevetes ant iešmelių ir įkaitinkite grilių iki vidutinės kaitros (galite krevetes kepti ir keptuvėje).  Kepkite apie 2 minutes iš abiejų pusių.

Rizotą sudėkite į dubenėlius, ant viršaus uždėkite po 4–6 krevetes, pabarstykite smulkintomis petražolėmis ir skanaukite.

Rizotas_600x1200
Pagalba