Salotos su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu
20 min.
Spausdinti
Ingredientai:
Salotoms- Pelėsinis sūris, 150 g
- Kriaušės, 2 vnt.
- Gražgarstės, 80 g
- Špinatai, 50 g
- Graikiniai riešutai, 50 g
- Šaltai rūkytas kumpis, 50 g
- Vynuogės, 100 g
- Medus, 2 a. š.
- Citrinų sultys, 2 v. š.
- Alyvuogių aliejus, 50 ml
- Garstyčios, 1 v. š.
- Prieskoninės žolelės
- Druska
- Grūsti juodieji pipirai
Dubenėlyje sumaišykite medų, alyvuogių aliejų, garstyčias, citrinų sultis ir prieskonius.
Pasiruošę padažą, plonomis riekelėmis supjaustykite kriaušes ir viską išmaišykite. Atidėkite.
Gražgarstes ir špinatus sudėkite į salotų dubenį, suberkite kubeliais smulkintą pelėsinį sūrį, kumpį ir susmulkintus riešutus.
Padažą, juo gardintas kriaušių riekeles ir vynuoges dėkite į salotų dubenį.