Toskanietiškos salotos
Spausdinti
Ingredientai:
- Sauja smulkiavaisių slyvinių pomidoriukų
- Sauja gražgarsčių
- Sauja burokėlių lapų
- Pora riekelių čiabatos duonos
- Alyvuogių aliejus
- Šviežia burata 1 vnt.
- Nektarinas 1 vnt.
- Saujelė skrudintų saulėgrąžų sėklų
- Šviežias bazilikas
- Pipirai
- Alyvuogių aliejus 2 valgomieji šaukštai
- Balzaminis actas 1 valgomasis šaukštas
- Pusė arbatinio šaukštelio medaus
- Pusė arbatinio šaukštelio Dižono garstyčių
Kaip gaminti?
Supjaustyti čiabatos riekeles kubeliais, apšlakstyti aliejumi ir kepti orkaitėje 10–15 min., kol gražiai apskrus.
Supjaustyti pomidoriukus per pusę, o nektarinus mažais griežinėliais.
Pomidoriukus ir nektarinus sumaišyti su gražgarstėmis bei burokėlių lapais. Įmaišyti ir paskrudintos duonos kubelius.
Ant viršaus uždėti buratą. Pabarstyti viską saulėgrąžomis ir pipirais.
Paskaninimui – sumaišyti padažo ingredientus. Juo apšlakstyti sūrį ir salotas.
