Toskanietiškos salotos

Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Sauja smulkiavaisių slyvinių pomidoriukų
  • Sauja gražgarsčių
  • Sauja burokėlių lapų
  • Pora riekelių čiabatos duonos
  • Alyvuogių aliejus
  • Šviežia burata 1 vnt.
  • Nektarinas 1 vnt.
  • Saujelė skrudintų saulėgrąžų sėklų
  • Šviežias bazilikas
  • Pipirai
Padažui
  • Alyvuogių aliejus 2 valgomieji šaukštai
  • Balzaminis actas 1 valgomasis šaukštas
  • Pusė arbatinio šaukštelio medaus
  • Pusė arbatinio šaukštelio Dižono garstyčių

Kaip gaminti?

Supjaustyti čiabatos riekeles kubeliais, apšlakstyti aliejumi ir kepti orkaitėje 10–15 min., kol gražiai apskrus. 

Supjaustyti pomidoriukus per pusę, o nektarinus mažais griežinėliais. 

Pomidoriukus ir nektarinus sumaišyti su gražgarstėmis bei burokėlių lapais. Įmaišyti ir paskrudintos duonos kubelius. 

Ant viršaus uždėti buratą. Pabarstyti viską saulėgrąžomis ir pipirais. 

Paskaninimui – sumaišyti padažo ingredientus. Juo apšlakstyti sūrį ir salotas.

Velyku_Velykos_baneriai-11
Pagalba