Trupininis uogų ir obuolių pyragas

Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Obuoliai 400 g
  • Šaldytos avietės 200 g
  • Cinamoninis cukrus 3 valgomieji šaukštai
  • Medus 35 g
  • Sviestas 50 g
  • Avižų dribsniai 60 g
  • Smulkinti migdolai 80 g
  • Vanilinis plombyras

Kaip gaminti?

Obuolius smulkinti nedideliais gabalėliais, berti į keptuvę su įkaitintu aliejumi, įmaišyti cinamoninį cukrų ir kelias min. leisti viskam pasitroškinti. 

Obuoliams šiek tiek suminkštėjus, įmaišyti šaldytas uogas ir dar 5 min. viską patroškinti, kol uogos atitirpo. 

Tuomet gaminti trupinių sluoksnį: nedideliame puode ištirpinti medų ir sviestą. Dubenyje sumaišyti avižų dribsnius, sumaltus bei smulkintus migdolus ir viską apipilti medaus ir sviesto mase. Obuolius ir uogas tolygiai paskirstyti kepimo inde. 

Užkloti juos trupiniais ir kepti orkaitėje 20–25 min., kol viršus parudavo. Valgyti su vaniliniu plombyru. 

Velyku_Velykos_baneriai-12
Pagalba