Tuno kepsnys su sezamų sėklomis

20 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Tunų filė, 600 g
  • Sojų padažas, 4 valgomieji šaukštai
  • Sezamų aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Mirinas, 1 valgomasis šaukštas
  • Ryžių vyno actas, 1 valgomasis šaukštas
  • Medus, 1 valgomasis šaukštas
  • Sezamų sėklos, 1/2 stiklinės
  • Šviežios daržovės ir žolelės
  • Alyvuogių aliejus

Dubenėlyje išmaišykite sojų padažą, sezamų aliejų, miriną ir medų. Pusę padažo supilkite į nedidelį indelį, išmaišykite su ryžių vyno actu ir atidėkite.

Tunų filė supjaustykite į 4 lygius kepsnius, padenkite juos likusiu padažo mišiniu, tuomet užberkite sezamų sėklų.

Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Į gerai įkaitintą keptuvę sudėkite kepsnius ir kepkite po 30 sekundžių iš kiekvienos pusės.

Patiekite su mėgstamomis šviežių daržovių bei žolelių salotomis, citrinos griežinėliais ir padažu.

tunas_660x660
Pagalba