Tuno kepsnys su sezamų sėklomis
20 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Tunų filė, 600 g
- Sojų padažas, 4 valgomieji šaukštai
- Sezamų aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Mirinas, 1 valgomasis šaukštas
- Ryžių vyno actas, 1 valgomasis šaukštas
- Medus, 1 valgomasis šaukštas
- Sezamų sėklos, 1/2 stiklinės
- Šviežios daržovės ir žolelės
- Alyvuogių aliejus
Dubenėlyje išmaišykite sojų padažą, sezamų aliejų, miriną ir medų. Pusę padažo supilkite į nedidelį indelį, išmaišykite su ryžių vyno actu ir atidėkite.
Tunų filė supjaustykite į 4 lygius kepsnius, padenkite juos likusiu padažo mišiniu, tuomet užberkite sezamų sėklų.
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Į gerai įkaitintą keptuvę sudėkite kepsnius ir kepkite po 30 sekundžių iš kiekvienos pusės.
Patiekite su mėgstamomis šviežių daržovių bei žolelių salotomis, citrinos griežinėliais ir padažu.
